U bent hier: Home / Algemeen / Voorbereiding

Voorbereiding

Een voorwaarde om de opleiding geneeskunde te starten, is dat je geslaagd bent voor het toelatingsexamen arts-tandarts dat door de Vlaamse Regering wordt georganiseerd.

De administratieve dienst van het Voorbereidingspakket zal gesloten zijn van zaterdag 24 december 2016 t.e.m. zondag 8 januari 2017. We wensen je alvast Prettige Feestdagen en een gezond en succesvol 2017!

Inleiding


Een voorwaarde om de opleiding geneeskunde of tandheelkunde te starten, is dat je geslaagd bent voor het toelatingsexamen arts/tandarts dat door de Vlaamse Overheid wordt georganiseerd. Alle informatie over dit examen, inclusief een inschrijvingsformulier, vind je in de brochure 'Toelatingsexamen arts-tandarts', uitgegeven door het Departement Onderwijs - cel publicaties, Koning Albert II laan 15, 1210 Brussel, tel. +32 2 553 66 53.

Actuele informatie over het toelatingsexamen vind je op www.ond.vlaanderen.be/toelatingsexamen en de brochure op deze subpagina.

Ook op de Dienst Studieadvies kun je deze brochure en aanvullende informatie krijgen.  
 

Voorbereidingspakket


De cursus was overzichtelijk en nuttig. De leerstof werd per vak goed overlopen en er werden veel tips gegeven. Ik heb aan deze voorbereidingscursus zeker iets gehad! Goede organisatie.
Ik zou het iedereen aanraden.

deelnemer 2016

Hoe kan ik me voorbereiden op het toelatingsexamen?

Een goede voorkennis van wiskunde, fysica, chemie en biologie zijn noodzakelijk om te slagen voor het examen. Ook weten hoe je informatie kunt verzamelen en verwerken is belangrijk. Om je te ondersteunen bij de voorbereiding op de onderdelen Kennis en Inzicht in de Wetenschappen (KIW) en Informatie Verwerven en Verwerken (IVV) van het toelatingsexamen biedt KU Leuven een voorbereidingspakket aan. Dit pakket omvat voorbereidende sessies, een cursusboek, online cursussen en workshops.

De Faculteit Geneeskunde organiseert reeds enkele jaren voorbereidingssessies om je te helpen bij die voorbereiding. Vorig jaar werd het vak Chemie uit de reeks gehaald en introduceerden we een Small Private Online Course (SPOC) Chemie. De online cursus werd met enthousiasme onthaald. Een online cursus geeft namelijk de kans om veel dieper in te gaan op de leerstof, op eigen tempo te studeren en vragen te stellen via het forum. Dit jaar zal ook het onderdeel Fysica niet langer in één lesdag gepropt worden, maar een allesomvattende online cursus worden.
 

informatie per onderdeel


SPOC CHEMIE

De online cursus chemie (SPOC) bevat 11 modules en oefenmateriaal en gaat zo nog dieper in op de leerstof. Aan de hand van ingebouwde quizzen kan je zien of je de leerstof goed begrepen hebt. Er is ook een online forum in de cursus waar je terecht kan met al je vragen.

De eerste module kwam online op 9 september 2016. Klik op het kalendericoontje voor meer informatie over de cursussen en het online komen van de modules.

SPOC FYSICA

Ook de online cursus fysica (SPOC) bestaat uit 11 modules om de leerstof in detail te behandelen. Speciale software zorgt ervoor, dat je interactief met de leerstof kan omgaan. Is er toch nog iets niet duidelijk, dan is er een online forum ter beschikking om uitleg te vragen.

De eerste module kwam online op 28 oktober 2016. Klik op het kalendericoontje voor meer informatie over de cursussen en het online komen van de modules.

 

VOORBEREIDINGSSESSIES

Voor biologie, wiskunde en IVV worden nog steeds voorbereidingssessies georganiseerd. Deze vinden plaats tijdens de eerste week van de paasvakantie en op drie zaterdagen in april. 

De paasvakantiereeks begint op 5 april 2017, de zaterdagenreeks begint op 1 april 2017. Klik op het kalendericoontje voor meer informatie over de sessies en de data.

 

CURSUSBOEK

Het cursusboek dat wordt gebruikt voor de voorbereidingssessies, ontvang je op de eerste lesdag.
Voor de zaterdagreeks is dat op 1 april 2017 en voor de paasvakantiereeks is dat 5 april 2017. Voor wie de eerste lesdag niet aanwezig kan zijn, zullen er op de volgende lesdagen ook nog cursusboeken ter beschikking zijn. Mis je beide reeksen, dan wordt het cursusboek nadien opgestuurd.

 

Inschrijvingsgeld

Toegang tot de twee online cursussen en hun workshops, één reeks voorbereidingssessies en het cursusboek kost de vaste prijs van 95 euro voor het hele pakket. Betalen doe je bij voorkeur met de online betalingsmogelijkheid. Toegang tot de online cursussen wordt gegeven na verwerking van de betaling. Het verwerken van de betaling kan een week duren (langer indien er feestdagen tussenzitten).

Gelieve bij inschrijving aan te duiden welke reeks en betaaloptie je verkiest.

 

Inschrijving

Zodra we de betaling verwerkt hebben, krijg je een e-mail van no-reply@registration.edx.org met de uitnodiging om een account aan te maken op edge.edx.org (dit is het platform waarop de cursussen georganiseerd worden). Let op, maak je account aan met het e-mailadres waarop je de uitnodiging gekregen hebt en log NIET in met je Facebookaccount.

Nog vragen?