U bent hier: Algemeen Voorbereiding

Voorbereiding

Een voorwaarde om de opleiding geneeskunde te starten, is dat je geslaagd bent voor het toelatingsexamen arts-tandarts dat door de Vlaamse Regering wordt georganiseerd.

Voor studenten geneeskunde en tandheelkunde

Toelatingsexamen arts en tandarts

Een voorwaarde om de opleiding geneeskunde of tandheelkunde te starten, is dat je geslaagd bent voor het toelatingsexamen arts/tandarts dat door de Vlaamse Regering wordt georganiseerd. Alle informatie over dit examen, inclusief een inschrijvingsformulier, vind je in de brochure 'Toelatingsexamen arts-tandarts', uitgegeven door het Departement Onderwijs - cel publicaties, Koning Albert II laan 15, 1210 Brussel, tel. +32 2 553 66 53.

Actuele informatie over het toelatingsexamen vind je op www.ond.vlaanderen.be/toelatingsexamen en de brochure op deze subpagina.

Ook op de Dienst Studieadvies kun je deze brochure en aanvullende informatie krijgen.

Hoe kan ik me voorbereiden op het toelatingsexamen?

Een goede voorkennis van wiskunde, fysica, chemie en biologie zijn noodzakelijk om te slagen voor het examen. De Faculteit Geneeskunde organiseert daarom ieder jaar voorbereidingssessies die doorgaan tijdens een week in de paasvakantie en parallel 4 zaterdagen in de maanden maart, april of mei. Het cursusmateriaal dat voor deze sessies wordt gebruikt kan ook apart besteld worden na afloop van de sessies.

Voor studenten biomedische wetenschappen

Zomercursus chemie en fysica

Tijdens de maand augustus wordt er voor toekomstige studenten biomedische wetenschappen een zomercursus chemie en fysica ingericht. Wil je je kennis chemie en fysica toch wat bijschaven, dan kan die cursus ook voor jou nuttig zijn.

  • Meer informatie en inschrijvingen bij:

Koen Uytterhoeven