U bent hier: Home / Permanente Vorming / Instituut voor osseointegratie

Instituut voor Osseointegratie

Geachte Collega,

U vindt hierbij het programma-aanbod 2017 van het Instituut voor Osseointegratie, dat aan zijn 20e jaargang toe is. Dat vraagt om gevierd te worden en daar kan u in dit programma-overzicht meer over lezen.  Noteer 27 januari 2018 alvast in uw agenda. 

Het Instituut voor Osseointegratie biedt nascholing aan tandartsen in het domein van implantaatgedragen tandvervanging. U kan een keuze maken uit 3 verschillende modules:

  • De opleidingscycli zijn bedoeld voor tandartsen met geen of weinig voorkennis in het implantaatgebeuren. In twee afzonderlijke lesdagen wordt de restauratieve/prothetische behandeling m.b.v. orale implantaten voor zowel de volledige als de partieel edentate patiënt toegelicht.

 

  • De namiddagsessies vereisen voorkennis in het domein van het implantaatgebeuren en behandelen in het eerste deel een specifiek thema, zoals aangegeven door de titel (1.5u). In het tweede deel worden behandelingsplanning en -uitvoering besproken (1.5u). De deelnemers worden aangemoedigd om zelf patiëntencasussen mee te brengen ter bespreking. De workshops gaan door op donderdagnamiddag van 14u00 tot 17u30.

 

  • De avondsessies vereisen geen bijzondere voorkennis. Het gaat over de stap-voor-stap procedures bij de vervaardiging van implantaatgedragen voorzieningen. De klemtoon ligt hierbij op de praktische aanpak. Deze cursus gaat door op donderdagavond van 20u00 tot 21u30 en wordt afgesloten met een hapje en een tapje.

 

Bijkomend is er het het feestsymposium naar aanleiding van het 20-jarig bestaan van het Instituut voor Osseointegratie. Noteer alvast de datum van zaterdag 27/01/2018 in julie agenda

Deze bijscholingsactiviteiten vinden plaats op verschillende locaties in Vlaanderen zodat de opleidingen toegankelijk zijn voor tandartsen uit alle Vlaamse provincies. Dit zijn Brugge en Kortrijk voor West-Vlaanderen; Sint-Niklaas en Aalst voor Oost-Vlaanderen; Leuven voor Vlaams-Brabant; Antwerpen en Herentals voor Antwerpen; en Hasselt voor Limburg.

 

We hopen dat het opleidingsaanbod aan uw verwachtingen tegemoet komt en hopen u te mogen verwelkomen op één of meerdere activiteiten in 2017.

 

Met vriendelijke groeten,

 

 

 

 

 

 

Prof. Joke Duyck en Prof. Katleen Vandamme


Programma

Inschrijving cursus

 

Brochure

pdf.gif Download de brochure programma 2017 - pdf