U bent hier: Home / Studeren / Opleidingen / Geneeskunde / Master in de geneeskunde / Instroom in de master in de geneeskunde met bachelor diploma van een andere campus of universiteit

Instroom in de master in de geneeskunde met bachelor diploma van een andere campus of universiteit

Hoe kan je inschrijven voor de master in de geneeskunde met een bachelordiploma van een andere campus of universiteit?

Bachelor in de geneeskunde behaald aan KU Leuven Campus Kulak Kortrijk

Met een bachelordiploma van KU Leuven Campus Kulak Kortrijk stroom je rechtstreeks door naar de masteropleiding in Leuven. In de loop van de derde bachelorfase krijgen de bachelorstudenten van Kortrijk een infosessie met uitleg over de instroom en de curriculumopbouw van de masteropleiding in Leuven.

Bachelor in de geneeskunde behaald aan UHasselt

Een samenwerkingsakkoord tussen UHasselt en KU Leuven voorziet in een naadloze overgang van de bacheloropleiding geneeskunde aan de UHasselt naar de masteropleiding geneeskunde aan KU Leuven. In de loop van de derde bachelorfase krijgen de bachelor studenten van UHasselt een infosessie met uitleg over de instroom en de curriculumopbouw van de masteropleiding in Leuven.

Bachelordiploma behaald aan een andere universiteit

Als je een bachelordiploma geneeskunde hebt behaald aan een andere universiteit van de Vlaamse of Franse gemeenschap kan je rechtstreeks instromen in de masteropleiding geneeskunde. Ondanks de mogelijkheid tot rechtstreekse instroom bestaat de kans dat de inhoud van de bacheloropleiding niet volledig overeenstemt met het bachelor curriculum aan KU Leuven. De faculteit beveelt daarom ten stelligste aan om een (beperkt of gedeeltelijk) voorbereidingsprogramma met betrekking tot deze leerinhouden te volgen. Het voorbereidingsprogramma wordt opgesteld door de studieloopbaanbegeleider nadat de student is ingeschreven aan KU Leuven.

Voor studenten uit de Franse gemeenschap geldt bovendien als voorwaarde dat zij gunstig gerangschikt zijn en slagen voor toelatingsexamen arts zoals georganiseerd door de Vlaamse overheid en voldoen aan de taalvoorwaarden Nederlands.

Hoe kan je dit het beste aanpakken?

Heb je een bachelordiploma geneeskundebehaald aan een andere Belgische of buitenlandse universiteit, dan dien je contact op te nemen met de opleidingscoördinator geneeskunde voor het bespreken van je instroom naar de masteropleiding in Leuven.